Το Bιολογικό Μέλι της Oικογένειας Αλμπάνη.

Τιμή κιλού 10 ευρώ συν τα μεταφορικά έξοδα.


Το Βιολογικό Μέλι της οικογένειας Αλμπάνη συλλέγεται από μελίσσια που βρίσκονται στο Πήλιο σε υψόμετρο 500μ.στις αρχές του καλοκαιριού Ιούνιο μέχρι και τον Ιούλιο μεσά σε ένα τοπίο με πυκνή βλάστηση. Τα κυρίαρχα δέντρα στην περιοχή αυτή είναι οι καστανιές όπου και συλλέγεται το μέλι μας.

Τιμή κιλού 10 ευρώ συν τα μεταφορικά έξοδα.

Ας πούμε τώρα λίγα λόγια για το μέλι καστανιάς!!

Οι μελιτώδεις εκκρίσεις παράγονται από την αφίδα Myzocallis castanicola που συναντάτε στην κάτω επιφάνεια των φύλλων αλλά και πάνω στα κύπελα που περιβάλουν τους καρπούς της καστανιάς. Συνήθως η νεκταροέκκριση & μελιτοέκριση της συνοδεύονται από τις νεκταροεκκρίσεις μιας πληθώρας αγριολούλουδων & αγριοβότανων με αποτέλεσμα το μέλι το οποίο συλλέγετε να αποτελεί «Πανδαισία γεύσεων». Ιδιαίτερο και μοναδικό για τις ιδιότητες του με έντονη, πιπεράτη γεύση, ιδιάζον άρωμα, λιγότερο γλυκό από τα άλλα μέλια & με ελαφρά πικρή επίγευση.

Μετά την συλλογή – τρύγο το μέλι φιλτράρεται με προσοχή και συσκευάζεται σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα από την συλλογή του στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας κατευθείαν σε γυάλινα βάζα, εν συνεχεία αποθηκεύεται σε σκοτεινό, ξηρό και σταθερά σε χαμηλή θερμοκρασία χώρο, έτοιμο να διατεθεί προς κατανάλωση όπως το προσφέρει η πλούσια Ελληνική φύση με την φροντίδα και την εγγύηση της Οικογένειας Αλμπάνη!